Çin, Kendi İstasyonunu Kurmak İçin Uzaya 3 Astronot Daha Gönderdi: 6 Ay Uzayda Çalışacaklar

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, uzay yarışının yeniden şiddetlendiği son dönemlerde kendi uzay istasyonunu kurma mücadelesine girdi ve çalışmalara başladı. Bu kapsamda düzenli olarak taykonotlar uzaya gönderildi. Hızla devam eden çalışmalar kapsamında son olarak geçtiğimiz gün üç taykonot daha Çin’in kendi uzay istasyonuna ulaştı.

9.06.2022 02:45:15 tarihinde yayınlandı.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, uzay yarışının yeniden şiddetlendiği son dönemlerde kendi uzay istasyonunu kurma mücadelesine girdi ve çalışmalara başladı. Bu kapsamda düzenli olarak taykonotlar uzaya gönderildi. Hızla devam eden çalışmalar kapsamında son olarak geçtiğimiz gün üç taykonot daha Çin’in kendi uzay istasyonuna ulaştı.

Çin tarafından paylaşılan bilgilere göre üç taykonot, pazartesi günü TSİ 05.44’te Çin’in Gobi çölündeki Jiuquan fırlatma merkezinden Long March-2F roketiyle fırlatıldı. Astronotlar, TSİ 15.50’de Tiangong Uzay İstasyonu’na giriş yaptı. Astronotların yolculuğunun yaklaşık 7 saat sürdüğü açıklandı.

Çin’in Tiangong Uzay İstasyonu’nun bu yıl sonuna kadar tamamen operasyonel olması planlanıyor. Uzay istasyonu’na yeni ulaşan üç taykonot olan Chen Dong, Liu Yang ve Cai Xuzhe, istasyonun iki laboratuvar modülünü istasyonun ana gövdesiyle birleştirmekten sorumlu olacak. Ekibin istasyonda 6 ay vakit geçirmesi ve nisan ayında Dünya’ya dönmesi hedefleniyor.

Çin, kendi uzay istasyonunun yanı sıra Ay’da kendi üssünü de kurmayı hedefliyor. Ülkei, 2029 yılında Ay’a insanlı bir görev gerçekleştirmeyi planlıyor. Bunun yanı sıra ülke, Mars’a da bir uzay aracı göndermek için planlarını sürdürüyor.

Çin, 2011 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin NASA’nın Çin’le ilişkilerini yasaklamasının üzerine Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan men edilmişti. Ülke, şu anda istasyon için herhangi bir ülkeyle ortaklık yapmasa da bu konuda işbirliğine açık olduğunu da belirtmişti.


Kaynak webtekno.com

 

Beklenen Özellik Sonunda Geliyor: Microsoft Teamste Kurumlar Arası İş Birliği Artık Mümkün Olacak

Çalışma grupları; müşteriler, satıcılar ve ortaklar dahil olmak üzere birden çok dış paydaşla bağlantı kuran çalışanlarla birlikte çoğu zaman tek bir kurumun ötesine geçer. Şimdiye kadar kullanıcılar, onlarla iletişim içinde kalmak için farklı yazılımlara ve hatta kişisel uygulamalara bağımlıydı ve bu da çalışanların daha uzun vakit alarak üretkenliklerini azaltan birden fazla uygulama kullanmak zorunda kaldığı anlamına geliyordu. Hem çalışanlar hem de şirketler için oluşabilecek güvenlik riskleri de cabası. 

2022 Yılında Mobil Uygulama Dünyasını Nelerin Beklediği Açıklandı

Mobil uygulama dünyası her geçen gün biraz daha genişlerken teknoloji devleri, kullanıcıların korunabilmesi için çeşitli adımlar atıyorlar. Örneğin Apple, kullanıcıların verilerinin takip edilmesini engelleyen özelliğini kullanıma sundu. Bu da uygulama geliştiricileri özellikle de reklamlar açısından yeni arayışlara itti. 

Beklenen Güneş Fırtınası Yaşandı, Kuzey Işıkları Gökyüzünü Kapladı: İşte Ortaya Çıkan Muhteşem Görüntüler

Bizim de sizlere aktardığımız üzere bilim insanları, geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamalarla büyük bir Güneş fırtınasının gezegenimize yaklaştığını duyurmuştu.  Uzmanlar, güçlü Güneş fırtınalarına yol açan, CME olarak bilinen ve Güneş’in üst atmosferinden salınan manyetik parçacıkların Dünya’ya yaklaştığını da sözlerine eklemişti.

Google’ın Desteklediği Oyun ve Uygulama Geliştirme Akademisi’ne Başvurular Başladı: Ücretsiz Şekilde Yazılım Öğrenebilirsiniz

Gelişen teknoloji ile birlikte artık oyunların ve mobil uygulamaların popülerliğinin ciddi derecede arttığını söylememiz yanlış olmaz. Artık dünya çapında neredeyse herkes gündelik hayatında farklı farklı uygulamalar kullanırken boş zamanlarında da oyun oynuyor. Bu nedenle de oyun ve uygulama tasarlayacak mesleklere olan ilgi ve ihtiyaç gittikçe artıyor.